22 april aankomst Havana

04238001-1 kopie

 

 

 

 

 

Op ons gemak vertrokken, weggebracht door Jurgen.
We hebben een voorspoedige reis gehad, nergens lang hoeven wachten, op Schiphol nog even wat last minute leesvoer gehaald en een paar Birkenstocks (alsof die übernoodzakelijk zijn op vakantie naar Cuba maar ja, die zilverkleurige was ik toevallig al lang naar op zoek…).

Onze taxichauffeur was zo slim om ons eerst even naar het wisselkantoor te loodsen voor de broodnodige CUC’s.

04238001-2

In een super oldtimer de rit naar Havana, helemaal volgens de verwachtingen. De auto is 60 jaar oud en hangt van pleisterwerk aan elkaar. Aangekomen bij de Casa blijkt dat we 5 trappen op moeten…….Hadden ze wel even kunnen zeggen……Casa eigenaresse spreekt geen letter Engels en haalt haar broer erbij. In gebroken Engels legt hij een en ander uit. We hebben de beschikking over een slaapkamer, badkamer, woonkamer(tje) met balkon. Helemaal prima maar wel bloedheet. Gelukkig heeft de slaapkamer airco, en een Fan. ’t Is even zoeken welke de minste herrie maakt.

We zitten in Havana Centro, waar het leven zich of op straat of in woonkamers met ramen en deuren wijd open afspeelt. Een echte volkswijk.

SAMSUNG CSC

De straat van onze Casa

02 Havanna – klik voor een filmpje, wel je geluid aanzetten

Casa Sandra, vriendelijke gastheer, goed ontbijt, prima verblijf. Eigenaresse spreekt alleen Spaans, beheerder spreekt gebroken Engels. Geboekt via Mycasaparticular.com

SAMSUNG CSC