Wie zijn wij?

Hai! Wij zijn Ariaan Bohnen en Kirsten Kok.

Toen wij elkaar leerden kennen bleek al gauw dat er op vrije tijd gebied veel is dat ons bindt: wintersport, motorrijden en kamperen met een camper. Op zoek naar een goede camper, waar nog zeker een aantal jaren 4 tot 6 kinderen in konden slapen, bleek al gauw dat dat een hele lastige klus was. Na een zomervakantie met een grote De Waard tent wisten we dat het dat ook niet was. Wij wilden reizen, rondtrekken. De reis is het doel en dus onderdeel van de vakantie. Een tent was met 6 kinderen en dus een vracht aan bagage, teveel gedoe, een camper nog even niet haalbaar dus werd het een caravan. Met veel plezier hebben we daar 10 jaar mee rondgetrokken. Onze motorfietsen konden dan vanzelfsprekend niet mee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAToen er uiteindelijk nog maar 2 kinderen meegingen op vakantie was het tijd voor een switch. Eindelijk konden we onze camper aanschaffen. Een Bürstner Alkoof. Mét trekhaak. Voor een heel ‘uitprobeer’ prijs dus we konden er ons nooit een buil aan vallen. De eerstvolgende vakantie gingen wij met camper, motorfietsen en 4 personen op pad. Het jaar daarna, na een heerlijke 4-weekse vakantie naar Kroatië, helemaal tot aan Dubrovnik, waren we toe aan een nieuwer exemplaar.

Dus op zoek naar een andere. De Bürstner hebben we ingeruild voor een Laika Ecovip 6. Vlak voor onze vakantie in 2008 gekocht. De vakantie, 4 weken Hongarije, leerde ons een hoop over deze camper. Iedere keer ontdekten we meer snufjes óf we ontdekten hoe iets werkte (bijvoorbeeld de werking van de toilettanks, deze Laika had geen PortaPotti maar een sceptictank). Tijdens onze vakantie in Griekenland het jaar daarop, konden we ervaren hoe geweldig deze camper zich in de bergen houdt.

In 2010 jaar zwaaide ook de jongste van de kinderen af: vanaf nu dus samen op pad.
We namen steeds onze motorfietsen mee de trailer achter de camper en maakten op iedere bestemming mooie tochten. En toen ineens was het (even) klaar. We wilden de wijde wereld in en de camper hield ons een beetje tegen. Dus de eerste trip was gelijk maar naar de andere kant van de wereld: op bezoek bij onze rondtrekkende zoon en schoondochter in Australië, een rondreis van 4 weken door dit prachtige land. Met een campertje. Daarna onze tweede droom waargemaakt: Motorrijden in de USA.

In 2016 kregen we toch weer de ‘camperkriebels’ en kochten een mooi Adria Supreme. Een fantastische camper met echt alles erop en eraan. Door verdrietige omstandigheden moesten we deze echter een jaar later alweer verkopen. Kirsten is er een aantal keer mee op pad geweest voor werk en we hebben een paar weekendjes kun gehad. Een echte vakantie is er niet van gekomen.

Inmiddels aangeland in 2022: En ja! We hebben, na een paar motor/vlieg/thuis vakanties toch weer een camper. Een veel kleiner formaat deze keer. Maar ook hier zit alle op en aan wat wij graag in een camper willen. Geen vlieg vakanties meer? Geen motorreizen? Tuurlijk wel. Maar de keuze is reuze. De camper wordt door Kirsten heel veel ingezet voor werk-overnachtingen en het is nu ook ons tweede vervoermiddel.

 

Vanaf onze eerste gezamenlijke vakantie met de kinderen hebben we een VakantieDagboek bijgehouden, geschreven of (later) getypt en uitgeprint en een boekje van gemaakt.

Vanaf 2011 doen we het anders: we houden dit blog bij. Voor iedereen die dit leuk vind. Maar vooral voor onszelf als mooie herinneringen.

Wij wensen je veel leesplezier en misschien wel inspiratie voor jouw volgende reis!

 

O ja, en onze andere hobby zijn skiën en hiken. Oostenrijk is ons favoriete land, ook voor mooie bergwandelingen.