Vrijdag 22 juli 2011

Help! We zitten gevangen in Toscane.
Het weer dramatiseert zich door de zomer heen door middel van wolkbreuken, storm, kou en zelfs sneeuw. Niet echt lekker weer om onbevangen op je motor te genieten van de omgeving. Dat maakt dat we nog steeds in Toscane blijven hangen. Hier is het weer op orde: lekker zonnig met een windje en een wolkje om de temperatuur zo aangenaam mogelijk te houden.
Maar we zitten ons nu al veel te lang te gedragen als caravanners. Een vast punt en vandaar uit iets ondernemen. En wij zijn camperaars en dat betekent On The Road. Move. Volgende etappe.
Dus hebben we vanmorgen de kaart van Europa er maar bijgehaald om eens te kijken waar we heen willen. Want we gaan toch. Niet vandaag of morgen maar uiterlijk maandag. Weer of geen weer. Regen of niet. Gaan we wandelen in plaats van rijden, kunnen we een paraplu meenemen of van boom naar boom rennen. Of zoiets.
Waarschijnlijk wordt het de Bodensee, aan de Duitse kant.
De rest van de dag hebben we niet veel gedaan, rond gehangen bij het zwembad, wijntje gedronken met Dik en Saskia en vervolgens met z’n 4en pasta gegeten in het restaurant. O ja, en een Grand Dessert…………. Dat betekent in Toscane niet van alles een klein proefje nee, je krijgt hier gewoon 4 stukken taart op je bord. Plus koekjes, plus vruchten met slagroom.
’s Avonds nog een leuk gesprekje gevoerd met 4 meiden van 16 en 19 jaar die met openbaar vervoer rond reizen door Italië. Met z’n 4en in een drie-persoonstent op 2 matjes liggen. Gaat later vast een van hun leukste vakantieherinneringen worden.

Morgen gaan we op zoek naar een campingstoel, want een heeft het begeven. En daarna naar Pisa en/of Lucca.