Woensdag 27 juli 2011

106-2011-07-27 Etappe Brixen naar LimbachArrivederci Italia! We zijn onderweg naar een volgende bestemming. Waar weten we nog niet precies, we doen weer het zelfde concept: als we het rijden zat zijn dan zoeken we ons een plaats om te overnachten of langer te blijven.
107-2011-07-27 Camping LöwenhofWe nemen wel weer de autosnelweg (gaan de Brennerautobahn over en niet de Brennerpas) met onderbrekingen over B-wegen zoals de Fernpass. Ja,ja daar is ie weer. Vanaf Innsbrück is de aanrijroute naar de pas ook mooi en voor ons onbekend. Heerlijk om zo tussen de bossen door te rijden.

108-2011-07-27 Schwäbische Alb 109-2011-07-27 Vervelende file op de Schwäbische Alb

 

 

 

In Duitsland pakken we de autobahn weer op en dat gaat allemaal voorspoedig. Tot de ‘Schwäbische Alb’ waar de A8 (E52) zich splitst en om beide kanten van een berg geleid wordt. Altijd moeizaam daar vanwege de sterke stijging. Nu staan we zelfs helemaal stil. Oponthoud en we weten niet waarom. Zelfs een paar keer zo lang dat iedereen maar zijn motor uitzet. En op dat smalle stuk weg moet er ook nog 2 keer een politiewagen door.
Het betekent wel dat we rond 4 uur bij Stuttgart zijn. Daar wil je dus helemaal niet rijden op dat moment! Wat een chaos en drukte. Meter voor meter schuiven we vooruit en je kunt de snelweg niet af want Stuttgart is een Milieuzone en alles
wat niet de juiste sticker heeft mag niet de stad in.
En laten we het rijden nou net zat zijn. Maar ja, in zo’n stedelijke/industrie omgeving willen we niet zitten.

We rijden dus nog maar even door naar Heilbronn. Het gaat allemaal traag. We vinden eindelijk een Raststätte voor koffie en om te kijken waar we zullen stoppen voor vandaag.
We zitten in de buurt van het Odenwald. Niet een bestemming waarvan je thuis bij het maken van je reisplannen denkt: laten we eens naar het Odenwald gaan. Maar als je er bent blijkt het ook weer onverwacht mooi.
We kiezen drie campings uit waarvan de eerste twee al gelijk afvallen: direct aan een doorgaande weg. Wel aan de rivier De Neckar maar het verkeerslawaai hebben we geen zin in. Dan maar dieper het bos in: bij Limbach komen we om 20.00 uur aan op camping Odenwald. Heel veel vaste plaatsen maar achterin gelukkig ook nog een goed kampeerveld.
We gooien de camper op zijn plek, koppelen de trailer af en snellen naar het restaurant. We hebben honger!
Het camping restaurant blijkt een onverwacht succes: supervriendelijke bediening, lekker eten en een kok die zich zorgen maakt of je wel het juiste nagerecht hebt gekozen.

De camping blijkt ook nog te beschikken over een uitgebreid fitness- en wellness centrum. Hmm, nu even niet.

110-2011-07-27-Camping-OdenwaldCamping Odenwald