Facts & Figures

Na 3400 km in het zadel zijn we weer thuis.
Van te voren was ik er van overtuigd dat ik dat niet zou kunnen, zoveel kilometers op mijn eigen Honda. Vorige jaar in Amerika reden we 4000km maar dat was in het comfortable fauteuiltje van een Harley, lekker met je benen languit.
Dit is op een gewoon hard zadel en met je benen onder je, een heel verschil. Maar het viel álles mee!
ls het aan mij ligt doen we het nog een keer.
Het laatste stukje langs de Moezel was mooi. Lekker meeswingen met de bochten en voordat we er erg in hadden waren we weer daar waar we vier weken geleden de Autobahn verlaten hadden: Raststätte und Aussichtspunkt Am Moselblick bij Koblenz. Nog 300 km te gaan.
Het leek erop dat we het droog zouden houden maar eenmaal in Nederland werden we eerst aangevallen door de wind en later overvallen door de regen.
Vier weken weggeweest, vier weken bijna onafgebroken mooi weer. Vertrokken in een zware regenbui en thuisgekomen in een zware regenbui!
Hoe bijzonder.
Hieronder de Overnachtingsplaatsen met bijbehorende hotels/pensions/b&b’s.
Zondag 19/7: Roermond. Gastvrij onthaald in het huis van zus en zwager (die overigens zélf op vakantie waren, hoe bijzonder is dit) van Desiree.
Maandag 20/7: hotel Am Schloss, Alzey. Gierig hotel, 2e verdieping, geen lift. Redelijk ontbijt.
Dinsdag 21/7: Kellereistűberle, Lindau. Kleine kamer, nog kleinere badkamer leek wel of we in een camper zaten. Kamer héét, slechte airco weinig ventilatie. Onder het dak op de 2e verdieping, matig ontbijt. Wel heel vriendelijke gastvrouw.
Donderdag 23/7: hotel Algäu Garni, Scheidegg. Prima, goede kamer, prima badkamer, goed ontbijt. Zéér vriendelijke en behulpzame eigenaren.
Vrijdag 24/7: Hotel Posch, Oberammergau. Kamer met gescheiden bedden, zéér gehorig, douchekop bleef niet hangen. Ontbijt was goed.
Vrijdag 25/7: Hotel Gastrein, Gmund. Ruime kamer, kleine badkamer maar wel goed, klein raampje..
Zaterdag 26/7: Hotel Brunneck, Schőnau en Kőnigsee. Prima kamer met balkon, ontbijt goed, eten heel lekker, goede service. Echt hotel
Woensdag 29/7: Pension Jaga Hias, Kaprun. Prima kamer met balkon en goede douche/toilet. Zeer behulpzame en vriendelijke gastgevers. Goed ontbijt.
Zaterdag 1/8: Ferienhaus Stadlpoint, Ried im Zillertal. Kamers met balkon, een speeltuin en plek om buiten te zitten of te ontbijten. Aardige eigenaar-met-meewerkende-moeder. We konden een kamer uitkiezen. Prima ontbijt, goede service.
Dinsdag 4/8: Herzblut appartments, Oetz. Hélemaal geweldig! Splinternieuwe appartementen waar aan álles is gedacht. Tot aan de afwasblokjes voor de afwasmachine aan toe.
Woensdag 12/8: Hotel Speeter, Wiesenheim. Goed voor een overnachting, goed restaurant direct aan de overkant. Prima kamer.
Donderdag 13/8: Pension Moselsonne, Brutig-Venkel Gaan we niet meer heen. Op de foto lijkt het alsof je pal aan de Moezel zit maar er zit én een weg tussen én je kunt helemaal niet aan het water komen vanwege de sluis en een groot hek. Gastheer is wel behulpzaam maar ook erg van de controle……