27 juli: Op naar Cairns

0727-1Na een nacht van knarsende takken tegen en’ kletterende regen op de camper, stonden we op en werden we geconfronteerd met een vieze, natte, roodbruine blubberzooi op de allerslechtste camping die we hebben meegemaakt. Er zat niets anders op dan het nuttigen van een snelle yoghurt en een onmiddellijke vlucht naar Cairns waar het subtropische klimaat behaaglijke moet zijn.

0727-3Na enkele kilometers komen we bij het stadje Yungaburra, waar iedere vierde zaterdag van de maand een agrarische markt is. Toevallig was het de vierde zaterdag en als er een markt is, moet Kirsten er in ieder geval iets van gesnoven hebben. Natuurlijke verwachtten we een zelfde soort markt als een tijdje terug, maar het tegendeel bleek waar. Het was echt allemaal gerelateerd aan de agrarische sector. No Worries!

0727-2We reden gewoon weer verder en kwamen bij een prachtige wurgvijg. Een prachtig gordijn van wortels en vertakkingen versieren een enorme boom. Een mooi houten wandelpad leidde ons om deze boom heen. Heel indrukwekkend allemaal. De tocht naar Cairns werd voortgezet. Een paar kilometer verderop namen nog een bak moccha aan het kratermeer: Lake Barrine. Het is wel mooi, maar wij hadden onze zinnen gezet op Cairns. Dus we reden snel weg.

Via een weg met enorm veel bochten en wegen die zich letterlijk om de bergen wentelden, bereikten we Cairns en konden we Jurgen en Sanne ophalen bij het vliegveld. Terwijl Jurgen en Sanne inmiddels op ons stonden te wachten, reden wij enkele rondjes bij het vliegveld omdat we niet helemaal wisten waar we moesten zijn. Gelukkig konden wij elkaar uiteindelijk weer na drie weken in de armen sluiten. Heerlijk om die twee weer te zien. We praatten lekker bij, fantaseerden over onze duiktrip en verzonnen allerlei plannetjes. Maar voor we naar de camping gingen wilden we eerst inchecken bij het duikcentrum Prodive. Helaas was dat niet mogelijk. Het kon niet eerder dan zondagavond.

0727-4Dan maar naar de camping. Zo’n 3,5 kilometer van het centrum. Het fijne van deze camping was dat wij er met de camper konden staan en Jurgen en Sanne daar een cabin hadden. Dit had Sanne handig uitgedokterd. Gelukkig konden we lekker dicht bij elkaar staan. We maakten ons snel klaar voor een bustrip naar het centrum van Cairns. De bus is er echt binnen 10 minuten. Het probleem is alleen dat de bus niet echt op schema rijdt. Maar goed, het is vakantie, dus we hebben de tijd. We verkennen Cairns, zoeken souvenirs in de ‘Night Market’, wandelen over de boulevard, eten in de foodcourt (Thaïs of zo) en gaan wat boodschappen scoren in de Woolworth. Met de bus terug gaan is voor ons geen optie, dus we gaan met de Taxi. Een ritje van zo’n 10 minuten. We drinken nog iets en gaan daarna snel slapen. De ‘Dive-trip’ komt steeds dichterbij.