2011 Rondje Europa: zoveel mogelijk bergen

Wordt het een motortoertocht door Amerika? De individuele reis die Eagleriders voor ons uitstippelden was erg aantrekkelijk……… maar ‘onze Laika’ stond naar ons te lonken voor de deur en met de naweeën van de Crisis nog in het achterhoofd besloten we Amerika nog even uit te stellen.
Wat dan?
Met onze vrienden Herman en Desirée gingen we de opties na. Rondje Baltische staten? Estland, Letland en Litouwen staan al een tijdje op ons verlanglijstje. Goed idee dus maar alleen als we met z’n vieren gaan. En dat bleek dit jaar niet mogelijk. Dus ook dit idee ging even in de ijskast.
Noorwegen? Mooi land, aardige mensen, super natuur en met de camper helemaal geweldig. Maar Ariaan kreeg er een ‘ditkanaltijdnog’ gevoel bij en Kirsten uiteindelijk ook. De route die we uitstippelde werd steeds langer en dan zou er geen tijd meer overblijven om motortochtjes te maken. En dat is nou net wat we wel willen.

Ooit had Kirsten zomaar in een routeprogramma, een rondje Europa getrokken en ergens opgeslagen. Die zochten we op en bleek heel veel mogelijkheden te hebben.
Door Ariaan aangepast in MapSource, om zoveel mogelijk Autosnelwegen te vermijden, werden we er steeds enthousiaster over.
We hebben nu een leuke route die we op ieder gewenst moment kunnen aanpassen. Bij slecht weer of als de omgeving tegenvalt of als we gewoon ineens een ander idee krijgen.
Voorlopig ziet het er zo uit:
Sauerland, Reuzengebergte, Praag, Wenen, Dolomieten, Gardameer, Oetztal, Eifel, Limburg, home.

001-Routekaart