The never ending story: communicatie

Communicatie is soms ingewikkeld genoeg en leidt soms tot ingewikkelde problemen. Wij kunnen daar beslist een woordje over meepraten. Het mooie van rijden op een motor vind ik dat het zo lekker stil is om je heen. Het geluid van de wind en van je eigen gedachten. Meer hoor je niet. Tenminste als je niet een man hebt die het uitermate van belang vind dat er onderling gecommuniceerd kan worden.
Toegegeven, het ís ook belangrijk en, ook dat geef ik toe soms best gezellig. Bovendien beperken wij onze onderlinge communicatie tot het minimum.
Heel minimalistisch de laatste dagen want wát Ariaan ook doet, iedere keer houdt het ScalaRider communicatiesysteem er mee op. De bedoeling is als volgt: het systeem dat bestaat uit een microfoon, die voor je mond zit en twee speakertjes die in je helm verborgen zitten maakt via Bluetooth verbinding met een ander apparaat. Dat kan je eigen mobiele telefoon zijn, je navigatiesysteem óf de ScalaRider van iemand anders. Al zolang er enigszins sprake was van navigatiesystemen voor de motor is Ariaan druk doende om zijn ultieme wens voor elkaar te krijgen: alles met alles verbinden. Dus op het moment dat de navigatie iets te melden heeft moet ie dat kunnen horen en op het moment dat ik iets wil dan moet hij dat ook kunnen horen. Inmiddels hebben we allebei een navigatie op de motor én allebei een goed werkende communicatie set. Dus het zóu moeten werken zou je denken. Niets is echter minder waar. Het kreng werkt niet. Of althans niet naar behoren. Dus moet er gepaird worden, getest, gemopperd enzovoort. Net zo lang tot ie het doet……

In inmiddels zijn wij pas aan dag twee van onze vakantie.
Dag 1 zijn we blijven hangen bij vriendje en vriendinnetje Herman en Desiree en mochten we blijven slapen in het huis van zus Nicole! Waarvoor nog onze hartelijke dank. T was heel gezellig en nu maar hopen op goed nieuws.

imageVanaf Koblenz weg van de snelweg zitten we in inmiddels in Alzey, een genoeglijk stadje met leuke pleintjes en een heerlijk Italiaans restaurant, een heerlijke Italiaanse IJssalon en nog veel meer heerlijke Italiaanse restaurants en ijssalons.

Hotel Am Schloss is een mooi oud pand met mooie, goed verzorgde kamers en géén lift….. Dus sjouwden wij in twee en drie keer onze koffers naar de tweede verdieping, 55 treden per keer…..