Vrijdag 29 juli 2011

117-2011-07-29 route odenwald naar winterbergIn plaats van een motorroute door het Odenwald wordt het een camperrit.
We gaan weer verder, vinden het hier niet leuk. Willen niet langer op deze camping blijven. Eigenlijk is er niets mis mee maar hij heeft op ons te trieste uitwerking. Waar hem dat in zit? Niet in de vriendelijke campingmensen, niet in het restaurant, niet in het sanitair. Geen idee maar het klikt niet.
We besluiten na een landerig ontbijt om toch nog maar even naar het Sauerland te gaan. Daar willen we al langer heen om te rijden maar we komen er alleen als er sneeuw ligt en (r)(g)lijden we meestal op latten en niet op banden. En Winterberg ligt maar 280 km verderop.

118-2011-07-29-van-Odenwald-naar-WinterbergWe rijden eerst een heel stuk door het Odenwald voor we op de snelweg komen. Mooi gebied daar niet van, misschien hadden we ons niet moeten laten leiden door de camping en gewoon moeten gaan rijden. OK, andere keer dan maar.

119-2011-07-29-Ook-Onderweg

 

 

Het rijden gaat allemaal heel voorspoedig, we doen onderweg boodschappen en proberen een restaurantje te vinden voor koffie. Niks. Of, in ieder geval niet iets waar wij kunnen parkeren. Dus toch maar koffie langs de snelweg. We gingen zó plotseling weg dat we zelf geen koffie gezet hebben voor vertrek. Soms doen we dat, maakt het koffiedrinken een stuk makkelijker, je bent niet afhankelijk van het vinden van een restaurant.
120-2011-07-29-LunchplekAls we er een tegenkomen, blijken we niet op de vrachtwagen parkeerplek te kunnen komen maar er lijkt plaats genoeg en ik zet de camper daarom in de lengte over een aantal parkeerplekken heen. Links en voor mij zijn heel veel lege plaatsen. Ik rij iets te ver door en om straks nog weg te kunnen komen moet ik een stukje achteruit. Ik heb de auto al in z’n achteruit staan (dus ook zichtbaar aan de lampen) als er achter mij een auto gaat staan. Ariaan wil de man vragen zijn auto even aan de andere kant te zetten maar de man begint meteen geweldig uit te varen. Uiteindelijk stapt hij woedend in en dondert zijn auto aan de overkant neer, het gaat echt gepaard met het nodige geweld. Iets teveel stress?
OK, ik achteruit en dan zie ik een stukje verderop een plek voor auto’s met caravans/aanhangers.
Daar rijd ik dan maar naar toe, ook wel zo netjes.
De koffie is echt de meest smerige op het noordelijk halfrond. Kokend heet en niet te drinken. Dat doen we dus ook niet, dan maar een koffieloze ochtend.
Om 4 uur arriveren we op de camping in Winterberg. Heel grappig, afgelopen winter hebben we hier geskied, één van de liften begint namelijk op deze camping. Heel onherkenbaar allemaal.
We staan snel en lopen gelijk het dorp in, nemen koffie (met gebak) drinken nog een keer wat en terug in de camper eten we een kopje soep. Het is hier een stuk kouder dan 200 kilometer terug…..

De weersvoorspelling voor morgen is niet best, de vraag is of motorrijden er in zit.
121-2011-07-29-Camping-ligt-naast-de-skipiste

Piste naast de camping