29 april: Las Terrazas

Overview: Las Terazzas

We zijn eigenlijk in Soroa om naar Las Terrazas te gaan. Een kunstenaarsdorp dat eind jaren 60 is aangelegd nadat de hellingen totaal ontbost waren door de koffieplantages. Bijzonder mooi aangelegd. Van de vermeende kunstenaarswinkeltjes en het museum hebben we niet veel kunnen zien: veel was gesloten vanwege einde seizoen… Wel lekker koffie gedronken bij het beroemde Café Maria waar de lekkerste koffie gezet wordt door echte Barista’s, mooie wandeling (soms steil! en warm) van 3 kilometer gemaakt naar een uitzichtpunt.

SAMSUNG CSC

Café Maria – zie het portret achter de bar

SAMSUNG CSC

Een goede cappuccino is nooit weg….

 

SAMSUNG CSC

Las Terrazas

SAMSUNG CSC

04294005b

Vervolgens naar de natuurlijk zwembassins ‘Banos de San Juan’. Een belevenis op zich. Een heleboel natuurlijke bassins waar veel Cubanen en toeristen zich vermaken. De eersten met zwemmen, bij elkaar zijn en eten en rum drinken en de laatste om te kijken, een rondje te lopen en in het restaurant te eten om vervolgens weer in de bus terug te stappen. Wij hebben er een paar uur doorgebracht en heerlijk gezwommen. We hebben ons verbaasd over de rotzooi in de vorm van lege blikjes en flesjes, plastic borden, papier en etensresten die de Cubaanse families gewoon achter zich laten liggen.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Vervolgens nog even een mojito en een heerlijk vismaal in Las Terrazas om daarna de reuzenslalom terug naar beneden zonder kleerscheuren te volbrengen.

SAMSUNG CSC

Heerlijke gegrilde vis hebben ze hier.