Grand Canyon: words don’t come easy

So, let it speak for itself.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Just some Figures and facts.
Lengte 446 km, breedte 29 km, diepte 1,6 km.
Binnen het park wonen ongeveer 1500 mensen, voornamelijk werknemers (rangers) Er is een postkantoor, medisch centrum, school, treinstation.
Als je foto’s ziet van het park zie je meestal alleen het uitzicht op de Canyon. Eigenlijk sta je dan aan de bovenkant van de canyons, door de Anasazi indianen (ofwel the Ancestral Puebloans, de oorspronkelijke bewoners) de Mountain Upside Down genoemd. Je kunt op twee manieren in de kloven afdalen: hiking of per muilezel. Muilezels en geen ezels of paarden omdat muilezels voor zich uit kunnen kijken en dus kunnen zien waar ze lopen. Het duurt drie jaar voor een muilezel voldoende getraind is om de smalle paden naar beneden te lopen.
Een andere bezigheid in de kloven is raften over de Colorado rivier. Wildwater rafting is wereldwijd ingedeeld in moeilijkheidsklassen, 1 tot 5 of 6. Alleen de Grand Canyon heeft zijn eigen klassificatie, er zijn meerdere zware stromingen waarvan de moeilijkste klasse 10 zou moeten zijn. Als je gaat raften dan betekent dat een tocht van VEERTIEN dagen.
In het park leven eekhoorns, herten, elanden, poema’s meerdere soorten giftige slangen, zwarte beren, wilde kalkoenen, Bighornsheep en condors. Alle condors zijn gevangen, gechipt en weer uitgezet of in een zoo geboren en uitgezet omdat ze bijna uitgestorven waren. En wij hebben er een gezien!

image