Wie zijn wij?

In 2011 voor het eerst ‘kinderloos’ op vakantie. Omdat alles anders is gaan we ook een ‘ander’ dagboek bijhouden.
Bloggen dus!

Wij zijn Ariaan Bohnen en Kirsten Kok.

Toen wij elkaar leerden kennen bleek al gauw dat er op vrije tijd gebied veel is dat ons bindt: wintersport, motorrijden en kamperen met een camper. Op zoek naar een goede camper, waar nog zeker een aantal jaren 4 tot 6 kinderen in konden slapen, bleek al gauw dat dat voor ons financieel niet haalbaar was. Na een zomervakantie met een grote De Waard tent wisten we dat het dat ook niet was. Wij wilden reizen, rondtrekken. De reis is het doel en dus onderdeel van de vakantie. Een tent was met 6 kinderen en dus een vracht aan bagage, teveel gedoe, een camper niet haalbaar dus werd het een caravan. Met veel plezier hebben we daar 10 jaar mee rondgetrokken. Onze motorfietsen konden dan vanzelfsprekend niet mee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAToen er uiteindelijk nog maar 2 kinderen meegingen op vakantie was het tijd voor een switch. Eindelijk konden we onze camper aanschaffen. Een Bürstner Alkoof. Mét trekhaak. Voor een heel redelijke prijs dus we konden er ons nooit een buil aan vallen. De eerstvolgende vakantie gingen wij met camper, motorfietsen en 4 personen op pad. Het jaar daarna, tijdens een 4-weekse vakantie naar Kroatië (tot aan Dubrovnik) bleek deze camper problemen te hebben met de versnellingsbak. Volgens de dealer een bijna niet te verhelpen probleem: reviseren was een onzekere optie en vernieuwen helemaal.

Dus op zoek naar een andere. De Bürstner hebben we ingeruild voor een Laika Ecovip 6. Vlak voor onze vakantie in 2008 gekocht. De vakantie, 4 weken Hongarije, leerde ons een hoop over deze camper. Iedere keer ontdekten we meer snufjes óf we ontdekten hoe iets werkte (bijvoorbeeld de werking van de toilettanks, een Laika heeft geen PortaPotti maar een sceptictank). Tijdens onze vakantie in Griekenland het jaar daarop, konden we ervaren hoe geweldig deze camper zich in de bergen houdt.

In 2010 jaar zwaaide de jongste van de kinderen af: Vanaf dat jaar stonden we er dus alleen voor.
We namen steeds onze motorfietsen mee de trailer achter de camper en maakten op iedere bestemming mooie tochten. En toen ineens was het (even) klaar. We wilden de wijde wereld in en de camper hield ons een beetje tegen. Dus de eerste trip was gelijk maar naar de andere kant van de wereld: op bezoek bij onze rondtrekkende zoon en schoondochter in Australië. Daarna onze tweede droom waargemaakt: Motorrijden in de USA.

Vanaf onze eerste gezamenlijke vakantie met de kinderen hebben we een VakantieDagboek bijgehouden, geschreven of (later) getypt en uitgeprint en een boekje van gemaakt.

Vanaf 2011 doen we het anders: we houden dit blog bij. Ook omdat de kinders, die zich inmiddels hebben verspreid over Nederland en de Wereld, kunnen lezen wat ons zoals beweegt en bezig houdt.