Duitsland, vakantieland?!

image

Laten we het eens over Duitsland hebben. Voor ons een land waar we al sinds jaar en dag met gezwinde spoed doorheen blazen op weg naar wintersportoorden en zomervakantielanden. Geschikt voor een noodzakelijke overnachting maar meer ook niet. Nou ja, een weekendje Sauerland voor een short-ski of motortochtje deden we ook nog wel.
In 2011 kwamen we erachter dat Duitsland wel iets meer te bieden heeft dan dat. En nu zijn we ons al een week aan het verbazen over het enorme bloeiende toerisme in dit deel van Duitsland (zuid).
We zijn aan het eind van onze Duitslandvakantie en beginnen woensdag aan het Oostenrijk deel.
De Deutsche Alpenstrasse is een zeer oude route door en langs de Alpen. Hier zijn ze nog niet zo hoog maar wel hoog genoeg voor mooie bergpassen en geweldige uitzichten.
Wat ons echt verbaasd is de drukte. Overal vakantiegangers, in de bergen, in de dorpen maar vooral bij de talloze meren die we tegenkomen.
Zó druk dat we zelfs met de motorfiets moeilijk een parkeerplek vinden. En dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid motorrijders die deze route benutten voor een dagje bochtjes draaien. Maar daarover later.
We maken geen spectaculaire dingen mee, het terrein en het landschap is bekend. Geen ‘wauw’ momenten zoals in Amerika of Australië, maar wel genieten van de prachtige omgeving en de natuur. Mooie wegen die goed berijdbaar zijn met heerlijke relaxte bochten afgewisseld met mooie haarspeldbochten.
Geen ingewikkelde toestanden of ongemakken, koffie over je motorbroek uitgieten zodat je de rest van de dag eruit ziet of je iets heel geks gedaan hebt, je sleutels overal kwijtraken en je helm gewoon een keer vergeten niet meegerekend.
Onderweg stappen we af en toe af om iets te bekijken. Een van de eerste stops zou zijn Schloss Neuschwanstein. Ariaan had er over gelezen en wilde hier graag naar toe. Neuschwanstein is een van de koninklijke paleizen in Duitsland. We rijden er heen en komen daar in een chaotische drukte terecht die we totaal niet hadden verwacht. Kaarten alleen te koop bij een speciale kiosk en je wordt ingedeeld op een bepaalde tijd. En voor de kassa drie rijen dik en vooral héél lang! Doen we dit? Nee, dit doen we niet. Dag Kasteel, volgende keer beter. Meer geluk hebben we in de verschillende plaatsjes die we aan doen. In het ene plaatsje kijken we onze ogen uit naar alle beschilderde gevels van de huizen en in een andere moeten we ons een weg banen door de houtsnijwerken. Vooral Bad Reichenhal is mooi. We lopen door het Kurpark en ademen de helende lucht in van het Gradierhaus in. We drinken koffie bovenop een berg en wandelen door een volgend dorpje. We slaan het houthakkersmuseum over, gewoon omdat we het te laat in de gaten hebben….

Inmiddels zitten we in Schönau am Königssee, het eind van de Deutshe Alpenstrasse.
Er is heel wat te doen hier maar voorlopig zitten we even binnen vanwege de stortregen. De eerste echte regenbui sinds ons vertrek! Ook prima, tijd om te bloggen dus. Zodra het opklaart gaan we naar het Kehlsteinhaus dat alleen met een bus te bereiken is en boven op een berg staat. We gaan nog een wandeling door een kloof maken en als we tijd genoeg hebben gaan we een dag naar Salzburg. Ariaan is superfan van de Sound of Music en wil heel graag alle opnameplekken bekijken.

Ook hier kostte het heel wat moeite om een behoorlijk, betaalbaar hotel/pension/B&B te vinden.
Onze dagelijkse zoektocht naar een overnachtingsplek gaat via diverse mogelijkheden: we kijken via Booking.com, via de site van de plaatselijke Toerismus Verband en via GoogleMaps. En dan maar bellen en vragen. We hadden gehoopt onderweg bordjes met ‘zimmer frei’ tegen te komen maar dat blijkt in dit seizoen een utopie. Op deze manier lukt het ook goed maar vind ik minder leuk.
Waar hebben we tot nu toe gezeten?
Zondag 19/7: Huize Nicole en Ramon,Roermond. Heerlijke kamer, zeer gastvrij!
Maandag 20/7: hotel Am Schloss, Alzey. Gehorig hotel, 2e verdieping, geen lift. Redelijk ontbijt.
Dinsdag 21/7: Kellereistűberle, Lindau. Kleine kamer, nog kleinere badkamer, leek wel een camper, bij het douchen liep de hele zooi onder water. Kamer héét, slechte airco weinig ventilatie. Onder het dak, matig ontbijt. Wel heel vriendelijke gastvrouw.
Donderdag 23/7: hotel Algäu Garni, Scheidegg. Prima, goede kamer, prima badkamer, goed ontbijt zéér vriendelijk en behulpzaam.
Vrijdag 24/7: Hotel Posch, Oberammergau. Kamer met gescheiden bedden, zéér gehorig, douchekop bleef niet hangen (een Mariadouche noemen wij dat). Ontbijt was goed.
Vrijdag 25/7: Hotel Gastrein, Gmund. Ruime kamer, kleine badkamer maar wel goed, klein raampje..
Zaterdag 26/7: Hotel Brunneck, Schőnau en Kőnigsee. Prima kamer met balkon, ontbijt goed, eten heel lekker, goede service. Echt een hotel.

Omdat foto’s ín de tekst plaatsen via mijn iPad erg lastig is, hieronder de fotoreportage van de afgelopen dagen.

image

image

image

Neuschwanstein

Neuschwanstein

Neuschwanstein

Neuschwanstein

Hobbelpaard?

Hobbelpaard?

image

O ja, en Dirndl's natuurlijk

O ja, en Dirndl’s natuurlijk

Alsof je in een schilderijenmuseum loopt

Alsof je in een schilderijenmuseum loopt

image

Onderweg

Onderweg

image

image

Mozart in Bad Reichenhall

Mozart in Bad Reichenhall

Das Gradierhaus Bad Reichenhall

Das Gradierhaus Bad Reichenhall