Donderdag 28 juli 2011

111-2011-07-11 Wandelroute ca 10kmVandaag hebben we 10 kilometer gewandeld. 5 Km door het bos en in de zon en 5 km door het open veld en in de regen, en Ariaan met natte voeten. Dat komt zo: hij heeft 2 jaar geleden nieuwe, dure bergschoenen gekocht en die zijn niet waterdicht. Ik loop nog steeds op de bergschoenen die ik 12 jaar geleden in Tsjechie heb aangeschaft. Voor 80 gulden (!). Gna gna.
We gebruiken ze overigens ook als motorschoenen.
Na wat aangeklungeld te hebben besloten we een wandeling te maken naar Limbach. Iedere vakantie doen we wel een of andere wilde wandeling en dat is er nu nog niet van gekomen. Eerst naar het restaurantje voor een kop koffie en daarna op pad. Helaas was het restaurant dicht dus dan maar zonder koffie op pad. We maken een hele mooie wandeling door het bos. Niet erg wild maar als je met Ariaan door een bos loopt dan valt er altijd veel te beleven op micro niveau. Een knaloranje naaktslak, allerlei vlinders, bramen, frambozen, een mega slak die een blad op eet, bijzondere torren en paddenstoelen worden ineens zichtbaar voor mij. Zonder Ariaan zou ik dat niet zien, ik struin meestal als een blinde koe door het bos heen, ik ben meer van de geuren en zo.

 112-2011-07-11-Wandelpad-in-Odenwald  113-2011-07-28-De-zwarte-wegslak  114-2011-07-28-Keizersmantel  115-2011-07-28-Wijngaardslak-verorbert-dood-blaadje

In Limbach, ook zo’n uitgestorven plaatsje, is de bakker wel open. Hij of eigenlijk, zij serveren koffie en heerlijk gebak.
We blazen lekker uit en zien de lucht donkergrijs kleuren. De dame van de bakkerij biedt aan om ons naar de camping terug te brengen en een klant die later binnenkomt ook. Maar wij zijn eigenwijs, we willen lekker lopen. En dat doen we. Eerst door de regen maar ach, we hebben paraplu’s meegenomen dus op natte voeten na is er geen vuiltje aan de lucht.
Terug op de camping kijken we nog even in het trieste campingwinkeltje of ze iets te knabbelen en frisdrank hebben. En o ja, margarine want die is op. Maar nee, het is dramatisch leeg in de winkel.

Omdat we na het lekkere eten van gisteren de pizza’s van deze kok ook wel vertrouwen gaat Ariaan even 2 Pizza’s Bolognese halen die we lekker in de camper, onder het genot van een regenbuitje, opeten.
Morgen: blijven we en gaan we een tochtje rijden of gaan we nog ‘even’ naar het Sauerland?

116-2011-07-11Bramen-plukken