Klaar! (maar nog niet helemaal)

FullSizeRender_4 kopie

 

IMG_0012

 

 

 

 

 

Nee, alleen het Roadbook is klaar. Een mooi staaltje werk, als zeg ik het zelf. Het leeuwendeel is van de hand van Ariaan en de aanvullingen zijn van mij.

Volg hier het proces van ons ‘Roadbook’ (je mag ook gewoon reisgids zeggen).

Eerst is er natuurlijk Het idee. Wat zullen we dit jaar eens van ons vakantieverlanglijstje wegstrepen? Ergens in het midden van die lijst stond een meerweekse motorzwerftrip door Europa met tent enzo. We hebben wel motortrips door Europa gemaakt maar de bestemming bereikten wij altijd met onze Camper die de motorfietsen voor ons netjes achter zich aan sleepte. Zo hebben we in de Alpen gereden, maar ook in het Sauerland, de Eifel, de Dolomieten, Toscane, Hongarije, Tsjechië, Kroatië (tot aan Dubrovnik), Luxemburg en ik ben vast nog wat vergeten.

Maar ja, Camper is exit dus kunnen we nu écht back to basic! Die beslissing was al vrij snel genomen maar dan begint pas het échte werk! Routes maken. Ariaan heeft een geavanceerde navigatie met een bijbehorend softwareprogramma: Base Camp. Op Base Camp kun je grove routes uitzetten en die vervolgens helemaal naar eigen smaak verfijnen. Je kiest zelf welke wegen je rijdt enzovoort.

Dat is een hele klus maar ook een beetje Ariaan zijn hobby dus OK, al die tijd die er in zit is ook wel voor de lol (en de ontspanning). Keer op keer worden de routes door gelopen door ons samen en soms iets veranderd. Dan worden de routes op de navigatie gezet en maakt Ariaan van iedere route een schermafdruk. Die routes knipt hij dan weer in stukken en ook die worden uitgeprint in PDF. Zo ontstaat het beeldmateriaal van het Roadbook.

Ergens tijdens dat proces kom ik in beeld voor het tekstboek, samen (en soms ik alleen) gaan we aan de hand van de routes zoeken naar overnachtingsmogelijkheden, toeristische informatie, mooie plaatsjes en wat we maar kunnen vinden. We zoeken filmpjes op internet, bekijken informatie van de toeristeninfo’s en hebben zo wekenlang voorpret. Want je moet niet denken dat je dit in een weekje doet. Volgens mij zijn we al ergens in april begonnen…..

Het resultaat mag er zijn! Een lijvig boekwerk vol met informatie en de route uitgestippeld. Belangrijk, want als ik dit boek vorig jaar niet toevallig in míjn zijtas had gehad was ik absoluut volkomen verdwaald in de woestijn van Las Vegas! (lees hier onze hilarische eerste dag in de U.S.A.)

Maar dan zijn we er nóg niet! Navigatie op je motor is leuk, maar je móet geluid erbij hebben. Op de motor is het toch iets te gevaarlijk om steeds op je schermpje te moeten kijken waar je heen moet. Daarnaast willen wij onderling ook wel eens iets kunnen uitwisselen al was het alleen maar om elkaar op een leuke plek te wijzen voor een bakje koffie!
Ariaan kocht een nieuwe headset en die van mij bleek kapot. Snel laten maken en testen, testen, testen. Spannend want de headset van Ariaan bleek niet te werken. Dus teruggestuurd en nu is het wachten of we het spul op tijd binnen hebben. Anders wordt het erg behelpen.

Nog twee dagen en dan zijn we ‘on the road again’!

IMG_0014

IMG_0013