If you ever plan to motor west,

Travel my way,
the highway that’s the best.
So, Get your kicks on Route 66! (Bobby Troup)

image

En dat zullen we weten! Tussen Flagstaff en Kingman slingert de Historic Route 66 zich rondom de Interstate 40. Vanaf Seligman kunnen we hem helemaal pakken tot Kingman. Wij buigen dan af naar Las Vegas. Wij rijden dus maar een klein stukje van deze historische Mother Road zoals ie ook wel genoemd wordt. Er is veel over gezegd, bezongen en geschreven, lyrisch over gedaan en het is, zeker onder motorrijders een soort trofee als je hem gereden hebt. Er wordt heel veel aan gedaan om The Old Feeling levend te houden. In de dorpjes en gehuchten waar je door komt staan huis aan huis saloons, gasstations, tradingposts te schreeuwen om aandacht. Volgestouwd met memorabilia. De een nog nostalgischer dan de ander. Waardoor het natuurlijk uiteindelijk erg kitscherig aandoet. Ons viel het tegen. De hele route loopt van Chicago naar Los Angeles en is oorspronkelijk de enige oost-west verbinding geweest via de weg. De route is uiteindelijk vervangen door de Interstate en er zelfs in grote delen in opgegaan. Maar wat er van over is: dat wordt gekoesterd! Als je wilt kun je je helemaal klem kopen aan oude posters, naamborden, t-shirts, zooi, zooi, zooi.
Maar: wij hebben hem gereden, haha!

image

image

image

image

image

image

 

image

image