2 augustus: Back to Sydney

Om half acht nemen we afscheid van Jurgen en Sanne. Pffff, is niet leuk. Na een paar stevige knuffels gaan we dan toch echt weg. Ze zwaaien ons uitgebreid uit tot we elkaar niet meer zien.

0802-10802-20802-30802-4

Het inleveren bij Apollo gaat gesmeerd, het dekbed en de twee matjes die we gekocht hebben mogen ze van ons houden….
0802-5Ook de vlucht naar Sydney verloopt rustig en soepel. Op het vliegveld in Sydney aangekomen wil ik nog een paar Australische uggs kopen (dus niet die met de hoofdletter G want die worden gemaakt in China). De hele vakantie lang heb ik deze uggs bekeken, in Sydney begonnen. De meesten zijn standaard maar er zijn ook hele leuke bij, zelfs met hakken. Sanne en ik zagen de eerste dag in Sydney al een paar Boots die we allebei heel leuk vonden, maar wel prijzig. Tien winkels later waren ze 50 dollar minder. Ik heb ze niet gekocht want ik dacht: ik zie nog zoveel uggs.
Niet dus! Vanaf Sydney geen ugg meer gezien tot Cairns. En daar stonden ze weer: diezelfde als in Sydney maar 80 dollar duurder. Dat vond ik zonde dus ik dacht, ik koop ze wel op Sydney Airport.
Wat denk je? Mag je met je bagage niet het shopping gedeelte in daar. Dus wij eerst naar het hotel (met de shuttle) en vervolgens weer 1,5 km teruggelopen naar het vliegveld. Na heel veel zoekwerk komen we erachter dat je voor de shops door de security moet! Eindelijk daar aangekomen is er precies 1 winkel met 5 paar uggs! En dus die duizend-in-een-dozijn dingen die ik niet wil. Ik krijg het gevoel dat uggs en ik niet voor elkaar weggelegd zijn dus ik stop er mee. Ariaan zou nog wel naar het centrum willen gaan maar ik heb er geen zin meer in: kost ons twee uur en 60 dollar reisgeld voor een paar schoenen? Ben moe, wil zitten.
We lopen terug naar ons hotel en hebben daar het allerslechtste eten ever. En dat voor een Sofitel, die toch wel redelijk bekend staan.
Vroeg naar bed maar, om 03.00 uur gaat de wekker.