Zondag 30 juli 2017 – Van Kútna Hora naar Špindlerův Mlýn

We maken ons op voor een lange enerverende reis naar de Rocky Mountains van Tsjechië, oftewel het Reuzengebergte. Dat betekent: Op tijd uit de veren en de motorfietsen bestijgen.
De route heeft ook aardig wat mooie plekken en uitzichten, dus de fotocamera mag voor het grijpen liggen.
Als snel na ons vertrek moeten we echt het Ossuarium van Sedlec bezoeken (als we dat al niet gedaan hebben).

Het Ossuarium van Sedlec (Tsjechisch: Kostnice Sedlec) is een kleine rooms-katholieke kapel onder de Allerheiligenkerk (Hřbitovní kostel Všech Svatých) op de begraafplaats in Sedlec, een buitenwijk van de Tsjechische stad Kutná Hora. Het ossuarium bevat de skeletten van 40.000 tot 70.000 personen die de ornamenten van de kapel vormen.

We reizen een stukje verder en komen bij Nové Dvor waar we kiekjes kunnen maken van mooie kerkgebouwen. We zijn nog maar een paar kilometers onderweg, dus we gaan weer snel verder. Uiteindelijk hebben we na zo’n 70 km Hradec Králové bereikt. In het Centrum kunnen we lekker iets nuttigen, maar tijd voor een bezoekje is er eigenlijk niet. On-we-go!!

Na bijna 35 km komen we bij Kasteel Nové Město Nad Metují. Meer informatie vind je hier: http://www.zameknm.cz/en/
Een bezoek aan het kasteel is zeker de moeite waard, maar je moet er wel tijd voor hebben. Het restaurant is – volgens zeggen – goed.

We zetten de reis voort en komen door het stad Náchod. We maken daar een klein rondje door het centrum. Inmiddels hebben we er vandaag al 127 km opzitten. Dus nog zo’n 100 te gaan.

De volgende stopplaats is Adrspach. We kunnen ervoor kiezen om vandaag de wandeling te doen maar vanuit Špindlerův Mlýn is het ook goed te doen. We zijn 160 km onderweg en moeten nog zo’n 60 km. In 1999 hebben we er gelopen met de kinderen.

De reis gaat verder via Vrchlabi naar ons Hotel dat tussen Vrchlabi en Špindlerův Mlýn ligt. Het hotel is:
Hotel Velveta;
Labska 110, Špindlerův Mlýn, 54351, Tsjechië

In Špindlerův Mlýn blijven we 4 nachten: